Dit heb je nodig:
- 3 rode uien
- 20 gr. boter of margarine
- 125 gr. magere spekreepjes
- pompoenblokjes (750 gram)
- 5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 4 eieren
- 2 dl. koffieroom
- zout, peper
- 2 takjes koriander
- 75 gr. geraspte belegen kaas
- 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
- quicheschaal of lage taartvorm (26 cm)
- Uien pellen en snipperen
- In wok boter verhitten
- Spekjes in ca. 2 min. bakken en uit de pan scheppen
- Ui in pan doen en ca. 1 min. in het spekjes-bakvet bakken
- Pompoen met ca. 1 1/2 dl. water erdoor roeren en in ca. 12 à 15 min. gaar smoren
- Afgieten
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Vorm invetten en met bladerdeeg bekleden.
Met vork hier en daar gaatjes prikken.
- Eieren loskloppen met room
- Zout en peper toevoegen
- Koriander fijn knippen
Bestrooien met kaas.
Taart op rooster in midden van oven in ca. 35 à 40 min. goudbruin en gaar bakken.
Taart in 4 punten snijden en serveren met gemengde salade.
Vegetarische tip: vervang de spekblokjes door 8 zongedroogde tomaten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten