Doorgaan naar hoofdcontent

Sterke vrouw

Voor jou

Zij
Zij is nog mini, maar zij wil graag groot zijn. Ze is compleet en heeft het nog niet bewust door. Ze ziet zichtzelf nog niet zoals ze is. Maar het zonnetje schijnt buiten en in haar hart.
Waarom moet ik me toch steeds aanpassen? En waarom kan ik niet gewoon zo zijn als de andere meisjes? Vinden zij me wel lief? Ik voel me het fijnst ineen zacht jurkje. Het valt soepel om me heen. Waarom dragen de anderen een spijkerbroek? Mijn lievelingskleur is blauw, waarom niet roze, zoals bij de anderen?
Ze begreep het niet helemaal.
Gelukkig bleef het zonnetje wel schijnen.

Zij
Zij moet keuzes maken, net als iedereen. Naar welke school wil zij? Welke opleiding kiest zij? En wíl ze wel verandering? Go with the flow... Vernieuwen geeft nieuwe kansen en hoop. Je gaat verder. Op school, in het leven. Met de fiets, de bus, de trein, het vliegtuig.
Je verlegt je grenzen en leert. Je moet wel.
Zoals in de spreuk:
Een schip is het veiligst wanneer het inde haven ligt, maar daar zijn schepen niet voor gebouwd.
Toch is het soms niet genoeg. Je krijgt maar 10 minuten, terwijl je minstens een uur nodig hebt. Dan denk ik aan het filmpje dat ik op youtube tegenkwam. Een klas kreeg 10 minuten om iets te tekenen op een A4, waar al een cirkel op stond en 2 strepen. Elk kind "zag" meteen dat die 2 strepen de wijzers van een klok konden zijn, dus ontstonden er 30 klokken in 10 minuten. Eenheidsworst.
Zelfde opdracht, zelfde klas, zelfde papier.
Maar nu kregen ze een uur de tijd en wat denk je? De meest gevarieerde, kleurige, originele tekeningen werden gemaakt.
De kracht van inspiratie vanuit jezelf.

Dus: geef jezelf de kans en de tijd om je grenzen te verleggen. Wacht ook niet op de opdracht, maar doe het vanuit jezelf. Soms merk je dat je je grenzen niet kunt bereiken, omdat je jezelf grenzen oplegt. Dus durf voor je eigen weg te kiezen.
Ik ga mijn eigen weg
Pas als je de moed toont om je eigen weg te gaan, toont de weg zich aan jou. Dáár moet je wel een sterke vrouw voor zijn!

Zij
Het kan lang duren, heel lang, totdat zij dit inziet. Soms duurt het een leven lang. En dat is niet erg! Op het juiste moment is het zover. Dan weet ze wat ze wil en ook hoe ze het kan doen. Omdat ze diep is gegaan om erachter te komen. Ze kent zich zelf, ze is weer puur en sterk. En ze weet weer dat het zonnetje óók voor haar schijnt.

Er woont een vrouw in je
ze staat stevig op beide benen
Haar voeten wijzen naar voren
haar armen gestrekt, haar rug niet gebogen
Ze kan alleen leven als jij haar ruimte geeft,
haar van adem voorziet
haar voldoende lucht en koestering geeft
oel hoe stevig ze staat!
Bedankt dat deze vrouw er altijd is
Als je goed naar haar luistert,
kun je haar altijd om raad vragen,
want deze vrouw die in je woont,
ben je zelf......

Mofio

Reacties

Populaire posts van deze blog

De titels van Het leven van een loser

Kinderen komen zo vaak naar de balie om naar de boeken van Het leven van een loserte vragen.
Ze zijn zo vaak uitgeleend, dat ik de kinderen aanraad het boek (of de boeken) te reserveren.

De kinderen noemen elk deel Het leven van een loser, dus hoe weet je nu welk boek ze precies bedoelen?

Daarom heb ik dit boekje gemaakt met picozone. De titels en de delen staan er duidelijk in. En als je ze allemaal gelezen hebt, vind je meer leestips op de achterkant.
Bekijk het boekje met een grotere resolutie, zodat je de teksten ook kunt lezen.

Je kunt het ook uitprinten (pdf) en dan je eigen kleine boekje maken.
Morgen ga ik er een maken en die houd ik dan bij de hand aan de balie, voor het geval er morgen (of volgende week) een kind naar komt vragen......

Dagboek van een muts

Bekijk het tijdschriftje met een grotere resolutie, zodat je de teksten beter kunt lezen.
Je kunt het ook uitprinten (pdf)en dan je eigen kleine boekje maken. 
Wederom heb ik een mini tijdschriftje gemaakt. Dit keer over het Dagboek van een Muts. De vorige ging over het Leven van een Loser.
In de serie Dagboek van een Muts zijn meerdere boeken verschenen en het is handig om alle delen op een rijtje te hebben.
Deze maand - september  2014 - verschijnt deel 6 met de titel Hopeloos verliefd in Nederland.
Het boek was al eerder uitgekomen in Amerika. In Amerika heet de serie Dork Diaries.


Wie is Nikki?

Nikki vertelt in haar dagboeken over haar belevenissen en blunders op haar nieuwe school. Over hottie Brandon die ze niet durft te vertellen dat ze verliefd op hem is, en over de populaire MacKenzie, haar aartsrivale die Brandon voor zichzelf wil. Gelukkig wordt Nikki in haar niet-zo-perfecte leven bijgestaan door haar twee BFF’s Zoey en Chloë!

Kort introductiefilmpje (in het Engels):E…

Hallo lezers! Hallo wereld!

De Kinderboekenweek staat voor de deur.... Het thema dit jaar is Hallo wereld! Práchtig onderwerp vind ik, want ik houd van culturen, talen, wereldmuziek en mijn enthousiasme kan ik prima delen met de bezoekers in mijn bibliotheek. En nu dus ook met jullie via dit blog. In Nederland zijn veel culturen aanwezig. En er van jongs-af-aan mee kennismaken vind ik belangrijk. Hier kan de bibliotheek een grote rol bij spelen, want we hebben veel boeken die over dit onderwerp gaan, zowel studie- als leesboeken. Misschien valt je dan ook overeenkomsten op... Vraag er maar eens naar in je bieb. In mijn bibliotheek laten we boeken zien die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar. Bij deze tentoonstelling kunnen de bezoekertjes een quiz doen. Hallo boek
Met je verhalen zo mooi
Verre landen, nieuwe mensen
Komen wonen in mijn hoofd
Als je leest
Snap je de mensen om je heen
Als je leest dan weet je
Ik ben niet alleen
Want een boek,
Meteen al bij de eerste zin
Dat opent alle a…