Doorgaan naar hoofdcontent

Gekleurd nieuwjaar

Mijn wens voor de feestdagen en 2015 was "Dreaming of a white Christmas and a colourful New Year".
Nu kwam dat al snel prachtig uit, want ik zag zowaar op Eerste Kerstdag een regenboog vanuit mijn keukendeur. Heel bijzonder. De foto daarvan zie je op mijn andere blog.

Maar vandaag was het een hele sombere dag. De lucht was alleen maar grijs. Hoe krijg je dan kleur?
Dat deed me aan Marisol denken. Marisol is de hoofdpersoon in het boek:

De kleur van de lucht, door Peter H. Reynolds
Marisol wilde de lucht graag op de muur verven. Niet grijs, maar blauw. Maar... de blauwe verf was op. Hoe maak je dan een lucht? 
De hele dag dacht ze erover na, maar aan het eind van de dag moest ze naar huis met de bus. En ze was er getuige van dat de zon langzaam onderging. Deze lucht was niet blauw! Ze had 's nachts een mooie droom.

Door creatief te zijn en te denken, maak je je wereld gekleurd.
Overigens vind ik Marisol een prachtige naam. Het Spaanse mar en (y) sol betekent samen zee en zon. Ze doet haar naam eer aan als je op de laatste pagina van het boek de uiteindelijke muurschildering ziet. Geschilderd samen met haar klasgenoten.

Peter H. Reynolds is de schrijver van dit boek. Ik kende hem al, want hij schreef ook De stip. Een van mijn favoriete kinderboeken. 
Ik heb de schrijver ook op twitter gevonden - volg hem nu - en deze tweet van hem heb ik meteen geretweet, want ik ben het daar helemaal mee eens:
Amen

Reacties

Populaire posts van deze blog

De titels van Het leven van een loser

Kinderen komen zo vaak naar de balie om naar de boeken van Het leven van een loserte vragen.
Ze zijn zo vaak uitgeleend, dat ik de kinderen aanraad het boek (of de boeken) te reserveren.

De kinderen noemen elk deel Het leven van een loser, dus hoe weet je nu welk boek ze precies bedoelen?

Daarom heb ik dit boekje gemaakt met picozone. De titels en de delen staan er duidelijk in. En als je ze allemaal gelezen hebt, vind je meer leestips op de achterkant.
Bekijk het boekje met een grotere resolutie, zodat je de teksten ook kunt lezen.

Je kunt het ook uitprinten (pdf) en dan je eigen kleine boekje maken.
Morgen ga ik er een maken en die houd ik dan bij de hand aan de balie, voor het geval er morgen (of volgende week) een kind naar komt vragen......

Dagboek van een muts

Bekijk het tijdschriftje met een grotere resolutie, zodat je de teksten beter kunt lezen.
Je kunt het ook uitprinten (pdf)en dan je eigen kleine boekje maken. 
Wederom heb ik een mini tijdschriftje gemaakt. Dit keer over het Dagboek van een Muts. De vorige ging over het Leven van een Loser.
In de serie Dagboek van een Muts zijn meerdere boeken verschenen en het is handig om alle delen op een rijtje te hebben.
Deze maand - september  2014 - verschijnt deel 6 met de titel Hopeloos verliefd in Nederland.
Het boek was al eerder uitgekomen in Amerika. In Amerika heet de serie Dork Diaries.


Wie is Nikki?

Nikki vertelt in haar dagboeken over haar belevenissen en blunders op haar nieuwe school. Over hottie Brandon die ze niet durft te vertellen dat ze verliefd op hem is, en over de populaire MacKenzie, haar aartsrivale die Brandon voor zichzelf wil. Gelukkig wordt Nikki in haar niet-zo-perfecte leven bijgestaan door haar twee BFF’s Zoey en Chloë!

Kort introductiefilmpje (in het Engels):E…

Hallo lezers! Hallo wereld!

De Kinderboekenweek staat voor de deur.... Het thema dit jaar is Hallo wereld! Práchtig onderwerp vind ik, want ik houd van culturen, talen, wereldmuziek en mijn enthousiasme kan ik prima delen met de bezoekers in mijn bibliotheek. En nu dus ook met jullie via dit blog. In Nederland zijn veel culturen aanwezig. En er van jongs-af-aan mee kennismaken vind ik belangrijk. Hier kan de bibliotheek een grote rol bij spelen, want we hebben veel boeken die over dit onderwerp gaan, zowel studie- als leesboeken. Misschien valt je dan ook overeenkomsten op... Vraag er maar eens naar in je bieb. In mijn bibliotheek laten we boeken zien die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar. Bij deze tentoonstelling kunnen de bezoekertjes een quiz doen. Hallo boek
Met je verhalen zo mooi
Verre landen, nieuwe mensen
Komen wonen in mijn hoofd
Als je leest
Snap je de mensen om je heen
Als je leest dan weet je
Ik ben niet alleen
Want een boek,
Meteen al bij de eerste zin
Dat opent alle a…