zondag 30 november 2014

Pompoentaart met rode ui en spekblokjes

Herfstrecept: een heerlijke pompoentaart voor 4 personen.

Dit heb je nodig:
  • 3 rode uien
  • 20 gr. boter of margarine
  • 125 gr. magere spekreepjes
  • pompoenblokjes (750 gram)
  • 5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 4 eieren
  • 2 dl. koffieroom
  • zout, peper
  • 2 takjes koriander
  • 75 gr. geraspte belegen kaas
  • 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
  • quicheschaal of lage taartvorm (26 cm)
  1. Uien pellen en snipperen
  2. In wok boter verhitten
  3. Spekjes in ca. 2 min. bakken en uit de pan scheppen
  4. Ui in pan doen en ca. 1 min. in het spekjes-bakvet bakken
  5. Pompoen met ca. 1 1/2 dl. water erdoor roeren en in ca. 12 à 15 min. gaar smoren
  6. Afgieten
Bladerdeeg in 10 min. laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Vorm invetten en met bladerdeeg bekleden.
Met vork hier en daar gaatjes prikken.
  • Eieren loskloppen met room
  • Zout en peper toevoegen
  • Koriander fijn knippen
Pompoenmengsel, spekjes en koriander over de taartbodem verdelen en eiermengsel erover scheppen.
Bestrooien met kaas.

Taart op rooster in midden van oven in ca. 35 à 40 min. goudbruin en gaar bakken.
Taart in 4 punten snijden en serveren met gemengde salade.

Vegetarische tip: vervang de spekblokjes door 8 zongedroogde tomaten.

Geen opmerkingen: