donderdag 27 november 2014

Geisha Ladies Night


Wat een voorrecht om hier bij te mogen zijn! Ladies Night Geisha in Museum Volkenkunde in Leiden.

We werden verwelkomd door taiko drums precies op het moment dat we door de hekken waren gelopen.  Indrukwekkend optreden. Het plein voor het museum stroomde snel helemaal vol. Ik zag dat deze foto van de wachtende dames gemaakt werd. Later vond ik hem terug op twitter:

Wat was er veel te doen! We begonnen met een heerlijke verse groene thee. Daarna zagen we hoe een kimono aangetrokken wordt. Daar heb je hulp bij nodig, want dat kan je echt niet alleen. Er werd een dans gedaan op de muziek van een fluit, een kyotaku. Mooi!

We hebben veel Japanse spullen gezien in kraampjes: snoepjes, kraaltjes, speeltjes, schaaltjes, papier, origami, stoffen, etc.
We hebben een origami-kraanvogel gevouwen; best lastig, maar wel goed te doen met een beetje hulp. In de traditie van de origami bestaat de legende dat het vouwen van duizend kraanvogels ervoor zorgt dat de wens van de vouwer uitkomt. Bekijk een instructiefilmpje voor het vouwen van de kraanvogel.

Helaas was de demonstratie van de theeceremonie al vol.
De tentoonstelling in het museum was prachtig! Veel kimono's, foto's, een heuse kersenbloesem doorgang, film, een nagemaakt theehuis. Teveel om op te noemen. En de kimono-modeshow was een topper!
Een kleine impressie in het foto-albumpje hieronder.Bekijk het tijdschriftje met een grotere resolutie.

Geen opmerkingen: