vrijdag 15 juni 2012

PS Vita

In mijn bibliotheek komt een PS Vita. Wat is dat en wat kun je ermee? Ik heb hem voor het eerst gezien in de bibliotheek van Heerhugowaard

Het is een draagbare spelcomputer. Hij hoeft dus niet te worden aangesloten op een televisie. Hij is klein en heeft een eigen scherm. Makkelijk dus om onderweg mee te gamen.

Het zou me niets verbazen als je er nog meer mee kunt doen behalve gamen. En dat is ook zo!

Het heeft een touchscreen en een achter-touchpad waarmee je met je vingers de coolste effecten op het scherm tovert tijdens een game.

Er is een voorcamera, waarmee je je gezicht kunt scannen en dan sta je midden in het spel. De achtercamera gebruik je om de achtergrond van het spel te selecteren.

Je kunt de achtercamera ook gebruiken om je creaties in t@g te bewonderen. Wat dit precies is, weet ik (nog) niet.

Tijdens het gamen kun je een gesprekje voeren. Daarvoor gebruik je de microfoon. Je kunt zelfs chatten met iemand waarmee je niet dezelfde game speelt. Er zijn ook games voor de Vita, waarbij je juist punten kunt behalen door te communiceren of te zingen door de microfoon. Wat dacht je van je eigen strijdkreet?

Je kunt de Vita verbinding laten maken met de PS3, zodat je op die manier kunt spelen met je vrienden. Er zitten twee joysticks op.

Er zijn tools waarmee je je eigen ontwerpen kunt maken die je kunt delen met andere spelers overal ter wereld. Gebruik daarvoor de gps. Gebruik de locatiegebaseerde app near om vriend(inn)en bij je in de buurt te zoeken en door andere PS Vita-gebruikers achtergelaten cadeautjes te ontdekken.

Draai, kantel of beweeg PS Vita om de scherpste bochten te kunnen nemen.

PS Vita biedt ontzettend veel verschillende manieren om al je game-ervaringen te delen met vrienden en andere spelers van over de hele wereld. Je kunt via PlayStation Network online gamen met vrienden, of ze nu op PS Vita of PS3 spelen.

Via PS Vita heb je toegang tot PlayStation Network en dat betekent dat je gloednieuwe games, demo's en ontzettend veel andere geweldige content uit de PlayStation Store kunt downloaden. Bovendien kun je verbinding met je vrienden maken en online de strijd met elkaar aangaan. En het mooiste is nog wel dat aanmelding bij PlayStation Network gratis is.

Lees meer en blijf op de hoogte van alles over de Vita op de site van Playstation. En heb je vragen, dan kun je terecht bij het forum. En nu maar hopen dat de bezoekers hem snel kunnen testen in mijn eigen bibliotheek... en ik ook!

Geen opmerkingen: