donderdag 10 mei 2012

Schrijven voor sociale media

Vandaag hebben we het tweede deel van de workshop Schrijven voor sociale media gedaan bij ProBiblio.

Een stuk of twintig bibliothecaressen deden mee. Onder leiding van Janine hebben we onder andere plannen gemaakt om gericht te kunnen twitteren tijdens Nederland Leest in november. Facebook kwam daarbij ook aan bod. Janine: "Hoe persoonlijker, hoe beter", "Liever beeld met mensen dan een logo", "Wist je dat er 5 miljoen Facebook-accounts in Nederland zijn?"

Eén van de leukste bijkomstigheden van zo'n workshop vind ik de contacten onderling. Je ontmoet collega's uit andere bibliotheken en ze hebben allemaal hun eigen verhalen, ervaringen en ideëen. Super inspirerend. Ik heb veel notities gemaakt van handige tips over allerlei zaken. Een aantal gebruik ik al, bijvoorbeeld de site van bit.ly, waarop je - nadat je je account hebt gelinkt met je twitter - een lange link kunt inkorten en daarna een passende naam kunt geven (= customizen). Heel netjes.

Ik mag ook een gastblog gaan schrijven voor een bibliotheek. Het wordt na de zomer, maar dat maakt niet uit. Ik heb er nu al zin in!

2 opmerkingen:

Elja Franken zei

Ha die Erna, leuk om te lezen zeg. Ik heb deze training ook inspirerend gevonden ook omdat je eens andere taalvondsten (kan dit eigenlijk wel) hoort van medecursisten. En je blog ziet er geweldig uit! Dat belooft wat voor je inzendingen voor ons blog! Hartstikke leuk. Ga je volgen :-)

Gr.Elja

ern@zone zei

Leuk Elja. Tot schrijfs :-)