donderdag 7 april 2011

Aantekening in mijn gedachten


Als je in een bibliotheek werkt, kom je zo ontzettend veel leuke en goede boeken tegen. Maar je kan niet alles lezen. Gewoonweg omdat je er niet genoeg tijd voor hebt en bovendien zijn het teveel boeken! Dan maak je een aantekening op je favorietenlijstje van je nog te lezen boeken.
Die lijst is bij mij lang.....

Af en toe kies je dan een boek van die lijst. Zoals nu; een die vrij bovenaan stond: Het diner van Herman Koch.
Ik begon ermee als luisterboek en lees het nu verder in de papieren versie. Daar had ik geen speciale reden voor, omdat dat zomaar uitkwam.
Ik ga nu helemaal niet schrijven wat ik - tot nu toe - van het boek vind.
Alleen dit zinnetje heb ik overgeschreven van bladzijde 47: "Ik maakte een aantekening in mijn gedachten, dit was niet het moment, maar de avond was nog lang."
Mooie zin!
Ik hou van aantekeningen maken: in een schriftje, op een papiertje, in mijn gedachten. Dat heb ik altijd al gedaan en ik doe dat nu nog steeds. Tegenwoordig vaker op mijn weblog, op sociale sites of in de iPod.
"dit was niet het moment".... En daar zijn nou aantekeningen voor! Je gebruikt ze later op de juiste tijd, jouw tijd. Soms kom je ze toevallig weer tegen, soms zoek je er naar. "Waar heb ik mijn aantekeningen nou toch gelaten...?"
"de avond was nog lang"..... geeft niets. Alles heeft zijn tijd. Je weet vanzelf waar, wanneer en hoe je het kunt gebruiken. Tudo tem a hora certa.

Wees alert, maak je aantekeningen en bewaar ze voor het juiste moment.

In de tussentijd ben ik wel benieuwd hoe de ik-figuur uit het boek van Herman Koch zijn gedachtennotitie gaat gebruiken.....

1 opmerking:

Marissa Tamayo zei

Hoi ERna,
Aantekeningen maken do ik ook... en dan blijft voor andere keer. Wees blij dat jij tussen boeken werkt... wat een geluk!!