dinsdag 3 april 2012

Pasen met een eitje


Onze kip B..e heeft gezelschap gekregen :-) We zochten al een tijdje naar een nieuwe krielkip voor erbij, want alleen is maar alleen. En dat geldt zeker voor kippen. Tja, dan kon je wel een troepje ophalen van 4 en dan omruilen met onze B. Dát kan natuurlijk niet, want onze kip is in de allereerste plaats huisdier en geen handelswaar. Soms zelfs letterlijk een "huis"dier.
Dat ze geen eieren legt vergeven we haar.

Eindelijk hing er een briefje bij de Welkoop dat je een krielkip kon komen ophalen. Het is een Weyendotte.... Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik niet weet hoe een Weyendotte eruit ziet. Waar het mij om gaat is dat het een kriel is en natuurlijk gezond. Wij op naar de boerderij en daar zagen we de Weyendotte.
Hé, die ziet er precies uit als onze B!!! We namen er twee.

Twee kipjes achterop. Een klein fietstochtje later zaten ze zij aan zij in het kippenhuisje en gingen slapen, want het was al lang donker. Inmiddels zijn ze twee weken bij ons en het gaat heel erg goed. Het is zo leuk om drie dezelfde kippen te zien scharrelen. en toch kunnen we ze uit elkaar houden, want niet elke Weyendotte is exact aan elkaar gelijk.
En weet je wat nog leuker is..... wij hebben nu een vérs eitje met Pasen.
Als jullie niet met z'n allen komen, heb ik er nog wel een over....

Geen opmerkingen: