maandag 1 februari 2010

Nieuw woord: Twitteratuur

Twitteren wint ook in de literatuur terrein. Boeken worden samengevat in 140 lettertekens. Het woord van vandaag - twitteratuur - is niet voor het eerst in het nieuws.


De New Yorkse afdeling van uitgeverij Penguin heeft een boek uitgegeven waarin de klassiekers van de wereldliteratuur door de Twitter-mangel werden gehaald. Twitterature, luidt de woordspelige titel van de bundel. De auteurs ondernemen er een poging in om werk van Dante, Shakespeare, Stendhal, Joyce en zelfs J.K. Rowling te vatten in maximum 20 tweets, 20 zinnetjes van hooguit 140 lettertekens.

Het boek is in ieder geval verkrijgbaar in de UK en de USA. Wellicht in Nederland bij Waterstones Booksellers in Amsterdam.

Ik ben benieuwd wat bijvoorbeeld een Shakespeare-liefhebben van deze twitterature vindt.

1 opmerking:

Veiga zei

Eu, continuo a ser um eterno amante dos livros na sua forma clássica, gosto do seu cheiro, dos manusear mas é sempre interessante outras formas de os ler.
Agradeço o comentário no meu blog, é muito compensador sabermos que há alguém que nos lé. Por isso muito obrigado.
(Traduzido no tradutor, pois holandês é uma língua que não domino)
Ik ben nog steeds een eeuwige minnaar van boeken in zijn klassieke vorm, zoals de geur, maar het handvat is altijd interessant om andere vormen van lezen.
Bedankt voor het commentaar op mijn blog, het is zeer de moeite waard om te weten dat er iemand die leest ons. Hartelijk dank.