donderdag 19 november 2009

Because I am a girl - Plan Nederland

Op 20 november, de dag van de kinderrechten, besteedt GoedTV de gehele dag aandacht aan de campagne 'Because I am a Girl' van Plan Nederland, gepresenteerd door Miss Overijssel Maaike Heethaar en TV Oost presentatrice Carrie ten Napel. Plan strijdt voor gelijke onderwijskansen voor meisjes. Want meisjes die naar school gaan verdienen later meer. Daarom stelt Plan studiebeurzen beschikbaar in Ghana. En in Senegal zet Plan zich in om meer meisjes naar school te krijgen.
Plan strijdt voor gelijke onderwijskansen voor meisjes. Want meisjes die naar school gaan verdienen later meer. Daarom stelt Plan studiebeurzen beschikbaar in Ghana. En in Senegal zet Plan zich in om meer meisjes naar school te krijgen.
Plan maakt meisjes en vrouwen bewust van een goede gezondheid. Want zij zorgen vaak voor de kinderen in het gezin. Daarom geeft Plan HIV/aids voorlichting voor meisjes in Ghana. En in Mali zet Plan zich al jaren in voor het uitbannen van meisjesbesnijdenis.
Plan stimuleert meisjes een inkomen te genereren. Want het is belangrijk dat meer meisjes in hun eigen levens-onderhoud kunnen voorzien. Met weinig geld, maar veel doorzettingsvermogen kunnen meisjes veel bereiken. Daarom helpt Plan meisjes als Resa uit Indonesië een eigen bedrijfje op te zetten.

Geen opmerkingen: