woensdag 8 oktober 2008

Ding 11 Wiki wiki

Wiki is "quick" in het Hawaiaans. Leuk voor je talenkennis; uitstekend om te weten dat wiki's snel werken, snel kunnen wijzigen, verbeteren en groeien.

In het begin van de 23-dingen-cursus leerde ik dat anderen gegevens kunnen toevoegen in je eigen blog. Slechts toevoegen, maar in wiki's kan ook gewijzigd worden. Het is absoluut een openbaar gebeuren, tenzij je het in je intranet gebruikt.
Wiki's kunnen op deze manier heel erg up-to-date zijn.


Ik ben benieuwd of er ook een melding van de laatste wijziging/toevoeging gedaan wordt.
Ja, heb ik gezien. Sommigen zijn in 2006 voor het laatst bijgewerkt. Niet een erg levende wiki...

Ik kan me voorstellen dat wij als De Bibliotheek met wiki gaan werken. Maar een iedere andere bibliotheek kan dat ook gaan doen. Komen er dan niet veel wiki's naast elkaar te bestaan?
Er wordt niet met tags gewerkt, waarschijnlijk vanwege de snelle wijzigingen.


De book-lovers-wiki vind ik heel erg leuk. Ik heb hem toegevoegd op mijn netvibes om af en toe te kijken wat er gebeurt. Ik zou als klant van De Bibliotheek zeker hierop kijken, als wij dat zouden hebben.

1 opmerking:

23 dingen ProBiblio zei

Zo, da's even schrikken. Had m'n speakers vol open staan omdat het geluid bij een filmpje wat zacht was. Knallen er plotseling allerlei tropische geluiden door de kamer. Dat is wel om heel vrolijk van te worden.

Wat betreft de wildgroei aan wiki's heb je een punt. Ik denk dat het zinvoller om je aan te sluiten bij een grotere wiki. Wil je het levendig houden dan heb je een behoorlijke footprint nodig en zal je de boel actief moeten opschudden. Voor een kleine organisatie is dat best lastig. Maar als samenwerkingstool kan het best praktisch zijn. Ding #13 behandelt een andere vorm van samenwerkingsgereedschap. Vergelijk die dan eens met het gebruik van wiki's en denk na over de welke tool je in welke situatie zou kunnen inzetten. Ben benieuwd naar je ideeën.